Tarsus Ticaret Borsası'ndan "Enflasyonla Mücadele Programı" 'na Destek

  • 12.10.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası'ndan "Enflasyonla Mücadele Programı" 'na Destek

Borsa Başkanı Murat Kaya enflasyonla mücadele programına ilişkin yaptığı değerlendirmede,  "Enflasyonla Mücadele Programı kapsamında son dönemlerde döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin etkisiyle artan enflasyon nedeniyle hem alım gücü düşen vatandaşları,hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları etkileyen olumsuzluğa karşı topyekûn bir iktisadi mücadele başlatılmıştır. " dedi.

Başkan Murat Kaya, "TOBB ve Odalar-Borsalar bu mücadelenin kalbi noktasındadır.Her milli konuda olduğu gibi bu konuda da milli bir dayanışma içinde olmamız gerekir. TOBB'nin başlattığı Enflasyonla Mücadele kapsamında  81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte Enflasyonla Mücadeleyi sahipleneceğiz."

Kamu ve özel sektör arasında kurulacak güçlü koordinasyon ile yaşanan bu zorlu sürecin geride bırakılacağına inandığını ifade eden Başkan Murat Kaya Enflasyonla Mücadele programı kapsamında enflasyonu tetikleyen ürünlerde yapılacak fiyat indirimi ile ekonomik canlanmanın hem vatandaş lehine hem de üreten kesim lehine olacağına ve bu sayede ekonomik canlanmanın sağlanacağın inandıklarını belirterek Enflasyonla Mücadele Programına tam destek verdiklerini ifade ederek "Bu noktada tüm üyelerimize bu mücadele için çağrıda bulunuyoruz. TOBB tarafından gönderilen ve Tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmetleri üreten üyelerimizin programa destek olmak amacı ile asgari 3 ay süre ile ve en az %10 oranında indirim yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Tarsus Ticaret Borsası'ndan "Enflasyonla Mücadele Programı" 'na Destek