Başkan Murat Kaya TOBB Tahkim Kurulunda

  • 11.10.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Tahkim Divanı asıl üyeliğine seçildi.

Tarsus Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Borsalar Konsey üyesi olan Murat Kaya'ya TOBB tarafından yeni bir görev daha verildi. Başkan Murat Kaya, bundan sonra TOBB bünyesindeki Tahkim Divanında anlaşmazlıkların çözümü için oluşturulan divanın üyesi olacak.

Yeni görevinin önemine dikkat çeken Başkanı Murat Kaya , bu görevi  ile  iş dünyasındaki  sorumluluğunun da  arttığını belirtti. Başkan Murat Kaya ". İş alemindeki hukuki ihtilafların hızla çözümünde önemli bir boşluğu dolduran Tahkim Divanı; gerek Türk firmaların kendi aralarındaki gerek bunlarla yabancı firmalar arasındaki, gerekse yabancı firmaların kendi arasındaki ticari ve sınai alanda çıkacak ihtilafları süratle halletmek amacıyla oluşturulmuş bir müessesedir." ifadesini kaydettiği konuşmasında, TOBB'dan tevdi edilen bu görev ile  sorumluluğunun daha da arttığını belirtti.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN

Başkan Murat Kaya," Aldığımız bu görevi layıkıyla yerine getirerek iş dünyamız için elimizden geleni yapacağız. Yeni görevimizden bahsedecek olursak tahkim, adli yargıya oranla daha süratli ve ticari sırların korunması bakımından daha güvenli bir yargı yoludur. Bununla birlikte, usulü şartlar yerine getirilmek kaydıyla, hakem kararları da tıpkı mahkeme ilamları gibi icra edilebilir kararlardandır. TOBB Tahkim Divanı, ihtilafları bizzat halletmez. Ticari ve sınai ihtilafların tüzük kuralları çerçevesinde bağımsız ve ehil hakem kurulları tarafından süratle, güvenle ve adaletle hallini gerçekleştirir. Bu noktada üyelerimiz alım satımlarında, ticari işlerinde mutlaka TOBB Tahkim Şartnamesini sözleşmeleri ile birlikte kullanmalarını önemle tavsiye ediyorum. Taraflar arasında yapılan ticari sözleşmelerde tahkim şartının yer alması halinde, bu sözleşmeden doğan uyuşmazlıklar TOBB Tahkimi tarafından çözülecektir.Tahkim Şartnamesini Borsamız Genel Sekreterliğinden oda ve borsa üyelerimiz edinebilir. " ifadelerini kullandı.


TOBB TAHKİM ŞARTI 'na Ulaşmak İçin Tıklayın

Başkan Murat Kaya TOBB Tahkim Kurulunda