Borsa 2018 Yılı Dane Mısır Tahmin ve Öngörü Raporunu Yayınladı

  • 18.07.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Olağan Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirmesini , incelemesini tamamladığı 2018 Yılı Dane Mısır Durum Raporunu yayınladı.

Son 4 yıldır Tarsus'ta üretimi ve katma değeri yüksek ürünlerin Durum ve Tahmin Raporları konusunda çalışma faaliyetini sürdüren, bilgi ve verileri derleyerek sektörde ilgili kişi, grup ve kuruluşları bu gelişmelerden zamanında ve doğruya yakın olarak haberdar edip bilgilendirmeyi amaçlamaktayız diyen Borsa Başkanı Murat Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bu çalışmalarımızı gerçekleştirirken yararlandığımız kaynakların güvenilirliği ve kabul edilmiş öngörülerini bitkisel üretim gruplarında piyasa yılları itibariyle bir önceki yıla ait üretim, kullanım (tüketim), ihracat, ithalat, fiyatları da göz önüne alınarak   ortaya çıkan gerçekleşmeleri bulunulan yıla, fakat tam netleşmeyen önümüzdeki dönemin  gelişmelerine tahminini bir yaklaşımla muhtemel gelişmeler adı altında raporlamaya çalışıyoruz.

“Nişasta” ve “Nişasta Bazlı Şekerlerin (NBŞ)” üretimi başta olmak üzere çok geniş kullanım alanına sahip olması nedeni ile Mısır , bitkisel üretim noktasında yem hammaddesi olarak da tüketildiğinden üretim ve tüketimi açısından Ülkemiz için önemli bir üründür.

Ancak son yıllarda üretim coğrafyası değişiklik gösteren Mısır, bir yandan coğrafyamızda pamuk ekimiyle rekabete girerken yem katkı maddesi olarak tercih edilmesi ve diğer yandan biyoyakıt katkısı olarak kullanılmaya başlanması mısırın önemi daha da artmıştır. Dolayısıyla mısır piyasasının izlenmesi ve gelişmelerin değerlendirilmesi gerekliliği de önem kazanmıştır.

“2018 Yılı Dana Mısır Durumu” raporumuzda 2017/2018 tahmini ve 2018/2019 öngörüleri üzerinden mısır piyasasının mevcut durumunu ortaya koymayı ve gerek dünya gerekse Türkiye mısır piyasasında gelecekteki olası gelişmeleri öngörmeyi, böylece hem karar alıcılara hem de bu piyasada faaliyet gösterenler ile konu ile ilgili her kesime güvenilir bir kaynak olmayı hedeflemekteyiz." dedi.

 

RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ

Borsa 2018 Yılı Dane Mısır Tahmin ve Öngörü Raporunu Yayınladı