Borsa Yüksek İstişare Kurulu'nu Oluşturdu

• 13.07.2018

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Borsa Yüksek İstişare Kurulu Üyelerini belirledi.

Borsa Yüksek İstişare Kurulu hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Murat Kaya , “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) bugüne kadar faaliyette olan bir kurul olan Yüksek İstişare Kurulu  2018 yılı seçimlerinin ardından kurulması kararı alınmış, 5174 sayılı kanuna dayalı bir kuruldur. Borsa Yüksek İstişare Kurulu üyelerimizi 5174 Sayılı Kanun kapsamında tespit ederek oluşturduk. Borsa İstişare Kurulumuz ile kentimizin ticareti, ekonomisi,  sosyal ve sosyolojik dokusu, kültürel konjektürü  gibi kentimize fayda sağlayacak önemli problemlerin tespiti ve çözüm önerileriyle ilgili istişare edebilme imkanı sağlayacağız.

Birlikten hareketle belirleyeceğimiz ve istişare edeceğimiz  gündem konularını tartışmak üzere yeri ve vakti geldiğinde bu konularda ulusal veya uluslararası platformlarda en yetkin kişileri istişare kurulu toplantılarımıza davet edeceğiz. Konuları,  enine boyuna değerlendirip çözüm önerilerini Tarsus ve ülke kamuoyuna deklarasyon şeklinde yayınlayacağız.” şeklinde konuştu.

Borsa Yüksek İstişare Kurulu'nu Oluşturdu