KOBİ’lere Can Suyu "TOBB Nefes Kredisi"

  • 06.04.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, KOBİ’lere can suyu olan ‘TOBB Nefes Kredisi Projesi’nin ülke ekonomisi sektörünün gelişimine çok büyük katkılar sağlayacağını belirterek, bu krediyi üyelerinin iyi değerlendirmesini önerdi.

Başkan Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzaların Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla geçtiğimiz günlerde atıldığı hatırlatarak “Borsamız üyesi KOBİ’ler yıllık yüzde 11.88 (aylık yüzde 0,99) faiz oranı ile Nefes Kredisinden yararlanabilecekler. Kredinin asgari sınırı 50 bin TL ve en yüksek limiti 200 bin TL tutarında olup, KGF (Kredi Garanti Fonu) kredi tutarının %85’ine hazine destekli kefalet verecektir. Kredi kullanmak isteyen üyelerimiz Borsadan alacakları, ‘Nefes Kredisi Başvurusu’ ibaresini içeren faaliyet belgesiyle Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Şubelerine başvurabileceklerdir” dedi.

Tarsus’un önemli geçim kaynağı olan ürünlerin sezonunun başlamadan finansal olarak rahatlatacak Nefes Kredisi kampanyasına Borsa olarak destek verdiklerinin altını çizen Kaya “Nefes Kredisi en fazla 200 bin TL’ye kadar kullanılabilecek. Maksimum vadesi 18 ay olacak ve Oda ve Borsa üyeleri faydalanabilecek. TOBB Nefes Kredisi’ne başvurabilmek için öncelikle Oda ve Borsalarımızdan açıklama olarak ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir’ ibareli faaliyet belgesi almaları gerekmektedir. Daha sonra üyelerimiz ilgili bankalara başvurabilecektir. Kampanya kapsamında kredilendirme işlemleri bankaların talep edeceği başvuru evrakları ile başlayacaktır. Ülkemiz genelinde ekonomide önemli yer tutan KOBİ finansman sorunlarının giderilmesine, Tarsus için ise tarım sektörünün gelişimine katkı sağlayacak bu krediyi üyelerimizin iyi değerlendirmesini öneriyor. Nefes Kredisi’nin üyelerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

 

 

KOBİ’lere Can Suyu "TOBB Nefes Kredisi"