Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya 'Bir Kişide Sen İstihdam Et'

  • 10.02.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 'Türkiye Ekonomi Şurası'nda gündeme getirdiği 'İstihdam Seferberliği" çağrısına destek verdi.

Borsa Başkanı Murat Kaya, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin şu anda özellikle yurt dışından ekonomik çevreler tarafından bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu belirterek "Bu saldırıların başında not düşürmeler, ticareti engellemeye çalışmalar ve buna benzer çalışmaları var. Bu saldırıları, bu sıkıntılı günleri aşmanın tek bir yolu birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız halinde aşacağımızı düşünüyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türk Milleti büyük bir millettir. İşte bu büyük Türk Milleti, bu sıkıntılı günleri en kısa zamanda aşarak Türkiye'nin ekonomik olarak daha güçlü olmasını sağlayacaktır" dedi.

Türkiye'de 'İstihdam Seferberliği'ni ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başlattığını hatırlatan Başkan Kaya "Öncelikli şunu belirtmek isterim ki, salı günü TOBB İkiz Kule'lerde yapılan Ekonomi Şurası'nda, başlatılan 'İstihdam Seferberliği'ne sayın Cumhurbaşkanımızında büyük desteği ile işverenimize sağlanacak yeni desteklerle  Ekonomi Şurası'nda, büyük bir 'İstihdam Seferberliği' görüşü ortaya çıkarak başlamasına da start verildi. Gün Türkiye'yi büyütme günü, gün birlik günü, gün dayanışma günü, gün paylaşım günü. Herkesin fedakarlık yapması gereken gün bugündür. Bunun için işadamlarımıza, sanayicilerimize 'Bir Kişide Sen İstihdam Et' sloganıyla yola çıkıyoruz. İnşallah bunu da büyük oranda gerçekleştireceğiz. Şurada da gördüğümüz kadarıyla işverenlerin  bu konuda büyük bir desteği olduğu ortaya çıktı. Bu hem Türkiye için hem de iş dünyası için sevindirici bir gelişmedir" ifadesini kullandı.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 'Bir Kişide Sen İstihdam Et' sloganıyla ilgili çağrıyı ileriki günlerde daha da genişleteceklerini belirterek "Ticaret Borsası olarak bu çağrıya tam destek veriyoruz. Bir istihdam da sen sağla, ülkemiz için, geleceğimiz için hepimiz bir istihdam sağlayalım. Taşın altına elimizi koyalım. Gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür, gün Türkiye'yi büyütme günüdür diyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya 'Bir Kişide Sen İstihdam Et'
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya 'Bir Kişide Sen İstihdam Et'