TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda Tarsus'a Dair Sorunlar Dosyası Sunuldu

  • 07.02.2017
  • tarsustb

TOBB Türkiye Ekonomi Şurasına katılacak Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus'a dair genel, sektörel ve bölgesel sorunlarımızdan oluşan dosyasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a sunacak.

Ankara TOBB merkezinde bugün gerçekleşecek toplantı öncesi Başkan Murat Kaya şu ifadeleri kullandı. 

 

"Ülkemiz için üreten, çalışan bizler, dünya ekonomisinde yeni dengelerin oluştuğu bu dönemde, hızımızı kesme riski olan her türlü engeli birlik ve beraberlik ruhu ile aşacağız. Bu noktada yapılması gereken birlik ve beraberlik içinde kurumlara ve kurallara duyulan güven ile ülkemizin istikrarını, ticaretimizi, ekonomimizi tehdit eden gelişmeleri, varlığını toprağımızdan aldığımız tükenmeyecek enerjimiz sayesinde kalkınmaya, daha fazla refaha odaklamamız gerekecektir. Türkiye’nin güçlenmesinden huzursuz olanlar; ekonomimizi ve iş dünyamızı tehdit eden unsurları silah olarak kullanırken, bizler aklımızı ve sağduyumuzu kullanarak yaşanan krize rağmen ekonomik başarımızın sekteye uğramasına asla izin vermeyeceğiz. Bu ülke için üretenlerin, istihdam sağlayan kurum, kuruluş ve şirketlerimiz, Tek Vatan Tek Toprak idrakı ile her türlü zorlukları aşacak kudrete sahiptir.Ankara'da TOBB 'de  yapılacak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın teşrifleriyle toplanacağımız TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında bölgesel olarak karşılaştığımız ve Tarsus'a dair genel, sektörel ve bölgesel sorunlarımızı sunma fırsatımız olacak.

Türkiye Ekonomi Şurasında Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulmak üzere hazırladığımız dosyamızda , Tarsus Devlet Üniversitesinin ( Tarsus Teknoloji Üniversitesi) kurulması, teşvik sisteminin ilçe bazında düzenlenmesi, finansa erişimde yüksek maliyetlerin indirilmesi,  2023 yılına dönük tarımsal üretim ve tarım ihracatı hedefleri için tarımsal finansman ve verimlilik araçlarının global şartlara uygun düzenlemesi konularına değinerek bu belirlediğimiz konuların ayrıntılı gerekçelerini de istatiksel olarak ifade ettik. Hepimiz bu ülke için çalışıyor,bu ülke için üretiyoruz, üretmeye de devam edeceğiz.

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda Tarsus'a Dair Sorunlar Dosyası Sunuldu