BAKAN LÜTFİ ELVAN ZİYARETİ

  • 21.10.2015
  • tarsustb

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme  Eski Bakanı Lütfi Elvan ve beraberindeki heyet ile Borsamıza yaptığı ziyarette, Tarsus'un genel sorunları ve acil çözüm bekleyen konuları görüşüldü.

İzlenen Tarsus Tanıtım filminin ardından Başkan Murat Kaya; yaptığı konuşmasında Tarsus'un genel sorunlarını ve acil çözüm gerektiren konularını başlıkları ile iletti.Konuşmasında "Çukurova bölgesinin merkezinde; coğrafi önemi, nüfusu, eğitim geleneği, tarihi ve turistik özellikleri, sahil bandı projesi, havaalanı, lojistik merkezi ile ülkemizin gelecek vaat eden cazibe merkezlerinden birisi olacak Kentimiz, Hükümetimizce desteklenecek bu projeler ile Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’de tamamlandığında Tarsus her yönüyle bir dünya kenti olacaktır.Tarsus kalkınmanın temel dinamikleri olan tarım, sanayi ve turizm gibi her biri bir kenti tek başına taşıyabilecek olan bu dinamiklerin hepsinde iddialı bir kenttir. Tarsus büyük bir geleceğe yol aldı. Bu büyük geleceğin zemininin hazırlanması gerekiyor. “ diyerek özetle Tarsus’a Devlet Üniversitesi Kurulması , Tarsusta Tarımın Ve Tarım Ürünlerinin İç Ve Dış Pazarlardaki Konumunun Belirleneceği Gıda İhtisas OSB Kurulması, Ashab-ı Kehf Yolunun Otobana Bağlanması, Adana – Tarsus – Mersin Bağlantı Yolları ve Tarsus –Tuzla geçiş yolunun rehabilite edilmesi konularına da değindi.

Tarsus TSO Meclis başkanı Ali Kıraç, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, TAKİK üyesi Oda Başkanımız Mustafa Güçyetmez de Tarsus'la ilgil sorunların çözümünde katkı istedi.

BAKAN LÜTFİ ELVAN ZİYARETİ
BAKAN LÜTFİ ELVAN ZİYARETİ