ORGANİK TARIM YETİŞTİRİCİLİĞİ TOPLANTISI

  • 03.03.2015
  • tarsustb

Borsamız ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Organik tarım Yetişirciliği üzerine toplantı gerçekleştirildi.

Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Süt Üreticileri Birlik Başkanı İrfan Şimşek ve çok sayıda üreticinin katılımı ile gerçekleşen toplantının açılışını Başkanımız Murat Kaya yaptı.

 

Başkan Murat Kaya “Bu tür etkinliklere katılımın yüksek olması bizleri hoşnut ediyor. Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Organik Tarım; sağlıklı bir nesil yetişmesinde öncelik tanınması gereken bir konu. Doğal Kaynakların sürdürebilirliği, tarımın doğaya ve insana olan olumsuz etkilerine önlem alınması noktasında Organik Tarıma, üreticilerimizin ve tüketicilerin gereken hassasiyeti göstermesi gerekmektedir.” Diyerek Borsamızca Organik zeytin üreticileri  için salamura zeytin yapma ve piyasaya arzı konusunda İşkur ile Girişimcilik kursu açmayı planladıklarından bahsetti.

 

Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer “Organik ürünün tüketici tarafından alınması pahalı olarak bilinsede; sağlıklı beslenmenin şartıdır. Yılın 12 ayı ürün yetiştirecek havamız, suyumuz ve toprağımız var.” Mesajını vererek planlı üretime dikkat çekti.

 

İlçe Müdürümüz Hayri Erdoğan “Tarsus ta her türlü ürün yetiştiriliyor. Zeytin ve Üzüm ise göze çarpan öncelikli 2 ürün olarak karşımıza çıkıyor. Çevremizi neslimizi korumak için Organik Tarım uygulaması şarttır.” Mesajından sonra İl müdürlüğünde görevli Dr. Şebnem Kurt Berdan Havzası Projesi hakkında,   Ziraat Mühendisi Cengiz Gökay Zeytin Dikim cins seçimi ve yetiştirme teknikleri konusunda ve Ziraat Mühendisi Rasim Arslan Zeytin Beslame ve bakımı konusunda bilgilendirmelerinden sonra toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

 

 

ORGANİK TARIM YETİŞTİRİCİLİĞİ TOPLANTISI
ORGANİK TARIM YETİŞTİRİCİLİĞİ TOPLANTISI
ORGANİK TARIM YETİŞTİRİCİLİĞİ TOPLANTISI
ORGANİK TARIM YETİŞTİRİCİLİĞİ TOPLANTISI