Coğrafi İşaretler Sempozyumunda Tarsus Sarıulak Zeytinyağına İlgi Büyük Oldu

  • 26.11.2022
  • tarsustb
TARSUS SARIULAK ZEYTİNYAĞI’NA İLGİ BÜYÜK OLDU

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) öncülüğünde Antalya'da “Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi” düzenlendi.

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Gürcistan Fikri Mülkiyet Merkezi ve Azerbaycan Fikri Mülkiyet Ajansı işbirliğiyle Antalya da düzenlenen sempozyuma birçok ülkeden temsilciler katıldı.

Gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde ülkemizin coğrafi işaret potansiyelini yukarıya taşımak için düzenlenen etkinliğe davet edilen Tarsus Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Teke ve Genel Sekreter Hasan Şanlı katıldı.
Tarsus Sarıulak Zeytini ve Tarsus Sarıulak Zeytinyağı 2 gün süreyle kurulan standa sergilenirken, iki coğrafi işaretli ürüne olan ilgi çok yüksekti. Özellikle tadımcılar tarafından tadılan Tarsus Sarıulak Zeytinyağı’nın ağızda bıraktığı tadı, reha ve bıraktığı lezzeti yabancı katılımcılar tarafından övgüler aldı.

Coğrafi İşaretler Sempozyumunda, Covid-19 salgını nedeniyle yatırımcıların paraya ulaşmasının zorlaştığı süreçte paranın yerini alabilecek fikri mülkiyetin şirketler ve ülkeler için ekonomik kalkınmada bir kaldıraç olarak kullanılmasının önemine de değinildi.İki gün süren sempozyumda, coğrafi işaret tescilli ürünlerin dünya çapında koruma altında ticarileştirilmesi, üreticiler ve tüketiciler için cazip hale getirilmesi ve hukuksal yaptırımları da anlatıldı.

Yakın zamanda tescil alan ve 25 ürün içerisinde yer alan Tarsus Sarıulak Zeytinyağı’nın da coğrafi işaretli tescil belgesi takdim töreninde Tarsus Ticaret Borsası’na verildi.



Click the banner to read this article in English or Russian

Coğrafi İşaretler Sempozyumunda Tarsus Sarıulak Zeytinyağına İlgi Büyük Oldu
Coğrafi İşaretler Sempozyumunda Tarsus Sarıulak Zeytinyağına İlgi Büyük Oldu
Coğrafi İşaretler Sempozyumunda Tarsus Sarıulak Zeytinyağına İlgi Büyük Oldu
Coğrafi İşaretler Sempozyumunda Tarsus Sarıulak Zeytinyağına İlgi Büyük Oldu
Coğrafi İşaretler Sempozyumunda Tarsus Sarıulak Zeytinyağına İlgi Büyük Oldu