PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI

  • 28.02.2013
  • tarsustb

TARSUS Ticaret Borsası tarafından yaptırılacak olan pazar yeri ve satış salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.Temel atma törenine Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ve protol üyeleri ile Ticaret Borsası Üyeleri ve davetliler katıldı

 

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aytekin İnç, D-400 karayolu üzerinde eski Bölge Trafik İstasyonu bitişiğinde yapılan pazar yeri, idari bina ve satış salonunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, satış salonunda elektronik kantar, numune alma odası ve analiz laboratuarı ile bağlantılı olacak şekilde planlandığını, analizi yapılan ürünlerin satış öncesi analiz raporu düzenlenerek satış salonunda satışa sunulacağını vurguladı.

Birikimlerinin Ticaret Borsası üyelerine hizmet olarak geri dönmekte olduğunu belirten İnç, Tarsus'un ekonomisinin büyümesi, halkın refah düzeyinin yükselmesi konusunda Ticaret Borsası yönetimi olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde olduklarını söyledi.

 

Tarsus'un, gerek tarım, gerekse ticaret bakımından Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını, Özellikle tarım potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Aytekin İnç, şunları kaydetti:

''Şehrimizde maalesef modern bir hububat pazar yeri mevcut değildi. Bu amaçla alım-satım salonu olan, laboratuarı bulunan bir pazar yerinin borsamızın mülkiyetine kazandırılması konusunda attığımız bu adımın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.''

2 milyon 951 bin 574 liraya ihale edilen tesisin Proje danışmanı Hakan Dalaman ise yaptığı konuşmada, 25 bin 564 metre karelik arsa üzerine yapımına başlanılan pazar yeri ve satış salonu binasının zemin + 4 katlı olacağını, birinci etap proje kapsamında, proje ve ruhsat işlemleri tamamlanan, inşaat ve yapım işlerinin başlatıldığı alan içerisinde zemin katta kantar odası ve bağlı elektronik kantarı, numune alma odası ve laboratuar odası ile 1. katta 320 metre kare alanda hizmet sunulacak şekilde alım satım salonu, 2. ve 3. katta idari kısım ve konferans salonu, 4. katta ise 13 adet ticari ofisi bulunan hizmet binasıyla hizmet binası çevresinde her biri  188'er metre kare kapalı alanlı 12 adet deponun Haziran ayı başında tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek, Tarsus Kaymakamı butona bastı ve temele ilk harç konuldu.

PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI
PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI
PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI
PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI
PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI
PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI
PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI
PAZAR YERİMİZİN TEMELİ ATILDI