Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi

  • 13.07.2018
  • tarsustb

Tarımda İşverenler ile Tarımda Çalışanlara aracıların buluştuğu toplantı Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşti.

Bu yıl içinde 3 defa Borsada bir araya gelen tarımda işverenlerin talebi üzerine, Kaymakam Başkanlığında ve ilgili kurum müdürlerinin de katılımıyla tarımda çalışanların çalışma ücreti, çalışma saatleri, ücret artışları ile ücretlerin yenilenme zamanları belirlenmiş oldu.

Yapılan toplantı sonucunda; 2018-2019 yılı günlük ücret her şey dahil olarak taraflar arasında anlaşılan miktar 01 Temmuz 2018 tarihinden -30 Haziran 2019 tarihine kadar kişi başına 60 TL. (54 TL işçi- 6 TL elci) olarak belirlendi. Çalışma süresi içinde 27 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanan Tarımda İş Aracılığı Yönetmeliğinin ekinde bulunan Mevsimlik Tarım İşi Sözleşmesi Kapsamında yapılacak sözleşme ile ücretlerin ödenmesi ve günlük molalar arası çalışma süresi de 8 saat olarak  karara bağlandı.

Toplantının en önemli kararı ise Tarımda çalışanlara aracılık yapan Elcilerin İŞKUR'a kayıtlı olmalarının zorunlu tutulmasına, Jandarma, Emniyet, İŞKUR, İlçe Tarım ve Elciler Dernek Başkanlığından oluşturulan İzleme ve Denetleme Kurulunun takip etmesi ile bu zorunluluğu  yerine getirmeyenler hakkında yasal işlem yapılacağı da toplantıda karar olarak alındı.

 

Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi
Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi