CANLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ TARTIŞILDI

  • 07.10.2013
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası ile Tarsus Süt Üreticileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Tarsus Ticaret Borsası Toplantı salonunda gerçekleşen Canlı Hayvan Yetiştiriciliği ve Ürünleri toplantısı yapıldı. Toplantıya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Demirtaş, Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Şimşek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarsus Şube uzmanları ile borsamız üyeleri ile üreticiler katıldı.  Toplantının ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Başkanımız Murat Kaya “Canlı hayvan yetiştiriciliğinin ve bakımının günün şartlarına uygun olması, süt üretiminde verimlilik ve kalite ölçülerine ulaşılması hedefimiz olmalıdır.Bu çerçevede canlı hayvan yetiştiriciliği ve ürünlerinin değerlendirilmesi hem üretici, hemde ülke ekonomimiz açısından büyük önem arz etmektedir.Katılımcılarımıza katkı sağlayacak danışmanlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

 
Toplantıya konuşmacı olarak Tarımsal Danışman Veteriner Hekim Murat Topçuoğlu, Tarımsal Danışman Veteriner Hekim Mahmut ÖZER, Tarımsal Danışman Veteriner Hekim Abdullah Bilir ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Tarımsal Danışmanlar katıldılar.
 
Toplantı içeriğinde ahır bakımı, hayvan bakımı, mastit hastalığı, hayvan yemlemesi ve beslenmesi, buzağı bakımı ve yemlemesi ve ishali, hijyenik süt elde edilmesi ve sütün muhafazası konularında açıklamalarda bulunuldu.
CANLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ TARTIŞILDI
CANLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ TARTIŞILDI
CANLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ TARTIŞILDI
CANLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ TARTIŞILDI