MERSİN TİCARET BORSASI İLE KARDEŞ BORSA OLDUK

• 28.04.2016

Mersin Ticaret Borsası ile Tarsus Ticaret Borsası Kardeş Borsa Protokol imza töreninde bir araya geldi. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ,Meclis Başkanı Hüseyin Arslan ve Genel Sekreter İsmail Sarı 'dan oluşan heyet,  Tarsus Ticaret Borsası'nın yeni hizmet alanını gezerek bilgi aldı.

Tarsus Ticaret Borsası ve Mersin Ticaret Borsası arasındaki ilişkilerin arttırılması, ortak projelerde birlikte yer alınması ve işbirliği sağlanması amacıyla  imzalanan "Kardeş Borsa Protokolü" ile perçinlenmiş oldu.

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir  kardeş borsa protokolünü imzalarken  “ Burada olmaktan ve sizleri tanımaktan çok memnun olduk. Karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunarak tecrübelerimizi paylaşacağız. Mersin ilinde iki borsanın bu zamana kadar bu birlikteliği sağlamamasına çok geç kalınmışlık olarak addediyorum. Bu kardeşlik protokolünün bu birlikteliğin Borsalarımıza İlimize , ilçemize, özellikle Ülkemize her anlamda kazanç getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkenin kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemlerde böyle bir çalışmanın içinde yer almak önem arz etmektedir. Bu protokolle ticaretimizde, insani ilişkilerde, üretici ve tüketiciler arasında ekonomik gelişimleri pekiştirmesi anlamında çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu protokol çalışmasına destek veren ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 2015 yılında Anadolu'nun bozkırında Kırşehir Ticaret Borsası ile ilk kardeş borsa protokolümüzü imzaladık. Mersin Ticaret Borsası ile de ikinci Kardeş Borsa protokolünü imzalayacağız.Başkanım, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı olarak ta görevlidir. TOBB Ticaret Borsaları Konseyinde  birlikte çalışıyorum ve birlikte çalışmaktan ve kendisini tanımaktan şahsım ve kurumum adına çok memnunum . Borsacılıkta kendisi bir duayendir. Konseyde yapıcı ve güzel önerileri ile konseye yön evren bir abimiz. Birbirimizi biraz geç tanıdık ama sevdik  diyerek sözlerine devam eden Başkan Murat Kaya "İmzalayacağımız protokolle bilgi paylaşımını sağlayacağız. Ayrıca ortak projeler üreterek, borsalarımız arası işbirliği ve ticaret olanaklarını geliştireceğiz. İşadamlarımızın bu birliktelikten yararlanmalarını istiyoruz. Sayın Meclis Başkanım Hüseyin Arslan kendisi ayrıca Dünya Bakliyat Birliği başkanıdır. Bu vesileyle uluslararası bir birliğe yön veren bir kişi olarak kendisini de bu arada şahsım ve kurumum adına tebrik ediyorum." dedi

Konuşmalarının ardından Kardeş Borsa protokolü  imzaladı ve karşılıklı olarak hediye sunumu ardından Borsamız hizmet alanı Kardeş Borsamıza tanıtıldı. Kan Ver Bir Haytta Sen Kurtar Kampanyamıza da destek veren Kardeş Borsa Başkanlarımız kan vererk bize destek oldular.

MERSİN TİCARET BORSASI İLE KARDEŞ BORSA OLDUK