BORSAMIZ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

• 28.04.2016

Mersin Üniversitesine bağlı Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerimize Tarsus Ticaret Borsası'nın ve Ticaret Borsalarının çalışmaları hakkında bilgi verildi.Borsa Elektronik satış Salonunda ağırlanan öğrencilere önce satış salonunun çalışma prensibi ve demo alım satım uygulaması yapıldı.

Daha sonra Borsacılığın tanıtımı yapılarak, "Ülkemizde ticaret borsacılığı, Avrupa borsala­rından 300 yıl sonra kuruldu. Tarsus’ta ilk borsa 1926 yılında kurulmuş fakat üç yıllık bir faaliyetten sonra kapanmıştır. 25 yıl sonra, Tarsus Ticaret Borsası Kanunla Kurulan ilk borsa olarak 15.Mart.1952 günü 133 kayıtlı üye ile faaliyetine yeniden geçmiştir. Kuruluş tarihinden 1976 yılına kadar Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte, şu anda Ticaret ve Sanayi Odasının olduğu yerdeki yıkılan binada hizmet vermiştir."

Tarsus Ticaaret Borsasının kuruluşundan günümüze kısa bir anlatımı gerçekleştirildi.

Tarsus Ticaret Borsası 1976 yılından 2014 yılına kadar tam 38 yıl hizmet verdiği binasından yaklaşık 30 dönüm üzerine kurulan tam teşekküllü yeni idare merkezine taşınmıştır. 2014’ün Ağustos ayında "Yeni Hizmet Alanı ve Binamız",Soğuk Hava Depolarımız, Hububat Depolarımız ve projesi hazır 40 bin tonluk Lisanslı Depoculuğa hazır yerimiz ile teknik ve bilişim sistemlerinin sonuna kadar kullanıldığı, ekonomik ve sosyal amaçlı çalışmalara zemin hazırlayan bir kurum olarak kamu faaliyetini sürdürmektedir.

Borsamızın Projelerinden bahsedildi

TAMAMLADIĞI PROJELER

*Tarsus'ta Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Fizibilite Çalışması

*Çiğ Süt Üretiminde Hijyen Uygulamalarının Ve Kalitenin Sağlanmasına Yönelik Bilgi Alt Yapısının Geliştirilmesi